Makaronilåda

För absolut första gången i mitt liv tillagar jag en makaronilåda, den står i ugnen nu.
Är nog en extremt vanlig maträtt, så efter 27 år kände jag att det var dags!
Har även gjort något annat sensationellt idag! Har haft en viss fobi för oliver, men för någon månad sen fick jag smaka dyra ekologiska oliver hos mamma. Det var inte helt tokigt, därför tänkte jag inhandla sådana idag när jag var på Maxi. Givetvis var dom slut, men skam den olivjägare som ger sig! Jag köpte helt enkelt en av dom absolut dyraste burkarna jag kunde hitta. På burken stod det att dessa oliver var handplockade och av högsta kvalitet..vad kan gå fel lixom?=) Inget! dom smakade utsökt, så nu har jag plockat nog med vuxenpoäng för det här året!

Igår gjorde vi töser som skrivit arbetet ihop en sista kraftansträngning och la till det som skulle kompletteras efter examinationen. Så nu ska det vara helt färdigt, känns otroligt skönt! Detta arbete har varit min skräck sen jag började plugga. Efter att man läst gamla arbeten undrade man hur man över huvud taget skulle kunna åstadkomma något liknande, men det gick tydligen!

Har inte så mycket skoj att skriva om idag... Städa, tvätta, diska, handla och fixa mat är vad som hänt. blöö

Så, då har man provat lådan, smakade inte papp som tur var! Jag tyckte det var helt ok som vardagsmat.
Skriver in receptet om någon annan vågar prova..

Makaronilåda med skinka och spenat

Koka ca 4 dl makaroner. Tärna 150g rökt skinka.
Hacka en gul lök och 75 g färsk spenat.
Blanda makaroner, skinka lök och spenat i en
smord form. Vispa samman 2 ägg och 3 dl mjölk,
smaksätt med 1 tsk oregano, salt och peppar.
Häll äggröran i formen. Grädda i 200 grader, ca 30 min.

Tack för idag, slut för idag!




Kommentarer
Postat av: Ann

ÅH! Då kan vi äntligen ha oliv-ost-kex-vin-kväll!! Det funkar inte utan oliver bara :D

Men makaronilådan klarar jag mig utan. Har hemska minnen från skolan, bluää!

2010-01-15 @ 18:04:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0